Creștini Liberali

Pentru Dumnezeu, și pentru dragoste.

Sex în timpul sarcinii

Mărimea textului:

Este sigur sa faci sex in timpul sarcinii?

Dacă femeia repectivă are o sarcină normală, sexul este considerat sigur în aproape toate etapele sarcinii în afara ultimei luni de sarcină.

Deci, ce-o sarcina "normală"? Este unul care este considerat cu risc scăzut de complicații. Discutați cu medicul dumneavoastră, dacă nu sunteți sigur dacă intrați în această categorie.

 

Desigur, doar pentru ca sexul este sigur în timpul sarcinii nu înseamnă neapărat veți dori-o! Multe femei însarcinate constată că dorința de sex fluctuează în timpul anumitor etape ale sarcinii.

 

Dumneavoastră si partenerul dumneavoastră trebuie să mențineți liniile de comunicare deschise în ceea ce privește relația dumneavoastră sexuală. Vorbți despre alte moduri de a satisface nevoia de intimitate, cum ar fi sărutatul, mângaierile, și imbrățisarea. Puteți, de asemenea avea nevoie de a experimenta cu poziții sexuale pentru a găsi cele care sunt cele mai confortabile.

 

Dacă vă angajați în sex oral, suflarea de aer în vagin este strict interzis, poate cauza embolie care poate fii fatal, acest lucru este valabil cear și dacă femeia nu este însărcinată.

 

Când nu este singur

Există două tipuri de comportament sexual care nu sunt sigure pentru gravide:

 

1. Sex cu un partener al cărui istorie este necunoscut pentru dumeavoastră sau care pot avea o boală cu transmitere sexuală, cu care dacă vă infectați, boala poate fi transmisă copilului.

 

2. Dacă medicul dumneavoastră, anticipează sau detectează anumite complicații semnificative cu sarcina.

 

Întrebări și preocupări comune

Următoarele sunt câteva din cele mai frecvente întrebari despre sex în timpul sarcinii.

 

Sexul poate afecta copilul?

Nu, nu  direct. Copilul este pe deplin protejat de sacul amniotic si muschii puternici a uterului. Penisul nu vine în contact cu copilul in timpul actului sexual.

 

Poate provoca sexual sau orgasmul avort spontan sau contracții?

În cazuri normale, cu sarcină cu risc scăzut, răspunsul este nu. Contracții care se poate simți în timpul și imediat după orgasm sunt total diferite. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că sarcina dumneavoastră se încadrează în categoria de risc scăzut. Se recomandă ca toate femeile nu facă sex în timpul ultimele săptămâni de sarcină, deoarece sperma conține o substanță care poate stimula contracțiile în ultimele sătămâni de sacrină cear și când este înghițită.

 

Este normal pentru dorința sexuală se fluctueze timpul sarcinii?

De fapt, acest lucru este normal. Multe femei gravide pot găsi că simptome cum ar fi oboseală, greață, dureri la nivelul sânilor, și necesitatea crescută de a urina face sexul prea deranjant, mai ales în timpul primului trimestru. În general, oboseală și greața scad în timpul trimestrului al doilea, și unele femei constată că dorința lor sexuală crește. Dorința, în general, scade din nou în timpul al treilea trimestru pentru că uterul creste mai mare.

 

Dorința partenerul pentru sex este probabil să crească sau să scadă, de asemenea. Unii barbati se simt mai aproape de partenera lor gravide și se bucură de schimbăriile în trupul ei. Altii pot suferi de scăderea dorinței din cauza preocupărilor cu privire la sănătatea atât a mamei, cât și a copilului.

 

Partenerul poate avea probleme de a reconcilia identitatea a noului dvs. (și ce în ce mai vizibil) de identitate ca o viitoare mamă. Din nou, amintiți-vă că comunicarea cu partenerul poate fi un mare ajutor în abordarea acestor probleme.

 

Contraceptive

În timpul sarcinii nu este nevoie de contraceptive (femeia este deja însărcinată și nu poate rămâne încă odată), bărbatul poate ejecula în vaginul femei liniștit dacă nu are vreo infecție sau o boală de trasmisie sexuală. Numai în ultima lună de sarcină nu este recomandat.

 

Contaceptivele sunt înterzise în timpul sarcinii pentru că pot face rău copilului.

 

Poate o femeie gravidă să înghită spermă?

Da, dacă ea dorește asta, și bărbatul nu are vreo infecție sau o boală de trasmisie sexuală, numai în ultima lună de sarcină nu este recomandat.

 

Vorbiți cu doctorul

Sunați medicul dacă nu sunteți sigur dacă sexul este sigur pentru dumneavoastră. De asemenea, sunați, dacă observați orice simptom neobișnuit după actul sexual, cum ar fi durere, sângerare, etc, sau dacă vă confruntați cu contracții care par să continue și după sex.

Amintiți-vă, "normal" este un termen relativ atunci cand vine vorba de sex în timpul sarcinii. Dumneavoastră si partenerul trebuie să discutați despre ceea ce simțiți bine pentru amandoi.

Sex după naștere

Fie nașerea are loc natural sau prin cezariană, organismul femeii va avea nevoie de timp pentru a revenii la normal. Mulți medicii recomandă să o așteptare de patru-șase săptămâni înainte de a face sex. Unele femei se simt pregătite să reia sexul, în termen de câteva săptămâni de la naștere, în timp ce altele au nevoie de câteva luni - sau chiar mai mult.

 

Sexul oral și alte forme de stimulări ca masturbarea sunt sigure câteva zile după naștere. Ele pot fi de asemenea, o modalitate buna de a împărtăși placere cu partenrul în timpul de patru până la șase săptămâni, perioada de așteptare pentru acturi sexuale penetrative. Dacă femeia are copci de la o epiziotomie sau o reparație a rupturilor vaginale, asigurați-vă că partenerul evită contactul cu acest domeniu, pentru a nu perturba vindecare. În timp ce puteți fi îngrijorat de faptul că bacteriile din gura partenerului ar putea crește riscul de infecție, nu trebuie să vă faceți griji, atâta timp cât este strict stimulare externă (în alte cuvinte, să se lipească de zona din jurul clitorisului dvs.). Stați departe de vagin și perineu si totul ar trebui să fie bine.

 

Sex în timpul alăptării

In perioade alaptarii, corpul femeii trece prin numeroase schimbari: de ordin fiziologic, psihologic si hormonal. Fiecare din acestea are un impact mai mult sau mai putin placut asupra relatiilor sexuale ale cuplului.

 

Imediat dupa nastere, sănii isi schimba forma, devenind mai mari si mai fermi, intrucat sunt plini de lapte. Acest fapt o poate face pe femeie sa se simta mai atragatoare in fata partenerului ei. Însa pe masura ce cantitatea de lapte se micsoreaza, sănii devin mai moi, mai lasati si pot aparea vergeturile.

 

Cantitatea de lapte ce apare imediat dupa nastere poate să facă sănii mai sensibili si chiar dureroși, mai ales in zona mameloanelor. Femeia nu-si va nu va mai avea chef sa fie mângâiată. În plus, În timpul actului sexual, din sănii se poate scurge lapte, mai ales la orgasm. Unele cupluri simt repulsie față de aceasta explozie de lapte, pe cănd altele o vad ca pe un stimul sexual.

 

Alăptarea declanseasă în același timp și secretia altor hormoni: prolactina, hormonul responsabil de productia de lapte, care favorizează atasamentul mamei de copil, si oxitocina - care favorizeaza dragostea. Ei bine, pentru unele femei, aceasta se indreaptă doar catre copil, partenerul fiind dat la o parte.

 

Femeia poate reacționa diferit la toate schimbarile induse de alăptare. Poate sa se simta mai frumoasă, mai senzuală, să aiba un libido crescut sau scăzut.

 

În plus, proaspata mamă este suprasolicitată de copiilul său, fapt ce duce la respingerea partenerului, atunci cand acesta se apropie de ea. Ea simte nevoia să fie lăsată in pace, sa îi se acorde spațiu.

 

Dar asta depinde de cuplu, cum gestionează situația.

 

 

>

Tweet

 

 

Înapoi în meniu

 

Înapoi pe pagina principală

 

Copyright © Kidshealth.org