Creștini Liberali

Pentru Dumnezeu, și pentru dragoste.

Mituri despre sarcină | De EliberatorM

Mărimea textului:

Mitul 1: Îngrăsatul în timpul sarcini

Un mit de sarcină uriaș implică cât de mult hrană suplimentară este cu adevărat necesar pentru a dezvoltarea sănătoasă a copilului. În timp ce vechiul proverb "de a mănca pentru doi", încă se aplică, să ne amintim că este vorba de un copil și nu un adult. Cele mai recente informații ne spune că o femeie însărcinată de o greutate normală are nevoie de doar aproximativ 200 de calorii suplimentare pe zi. Caloriile în exces cear pot face rău atăt mamei căt și copiilului.

 

Dacă esti supraponderală atunci când rămâne gravidă, atunci este posibil că nu ar trebui să adăugați calorii suplimentare la dieta ei, și ar putea fi chiar bine dacă pierde un pic din greutatea ei în timpul sarcinii, acest lucru se întâmplă în special dacă ea taie toate mâncărurile nesănătoase din meniul ei și trece la o dieta mai sănătoasă. Un studiu a aratat ca femeile supraponderale care au câștigat mai puțin de 15 kilograme recomandate în timpul sarcinii au avut de fapt, rezultate mai bune în timpul sarcinii, cu un riscuri mai mici. În același timp, dacă sunt subponderali la conceptie, atunci va trebui să adăuge mai mult de 300 de calorii pe zi și creșterea în greutate.

 

Știați că și bărbații căror soția îngrașă în timpul sarcinii pot îngrășa și ei?

 

Mitul 2: Că femeilor gravide le strică dinții și le cade părul.

Dinții și părul pot fi afectate de epuizarea de vitamine și calciu din organismul femeii care se poate întâmpla dacă femeia nu are alimentația corectă în timpul sarcinii. Dar altfel sarcina nu afectează deloc dinții și părul femeii.

 

Mitul 3: Pielea de burta întinsă dupa sarcină

Totul depinde de femeie - nivelul de sănătate, vitmaine și activitatea ei înainte și după sarcină.

 

Mitul 4: Femeile suferă de depresie post natală

Studile arată depresia post natală este destul de comună în răndul tinerelor mame, dar studile mai arată și că 10% din tinerii tați pot suferii de asemenea de depresia post natală.

 

Mitul 5: Că sarcina alterează femeia

Există multe mituri de acest gen că sarcina alerează femeia, că femeile nu vor mai fi niciodată cum au fost. Dar sunt numai mituri, de fapt sarcina poate avea efecte benefice în unele cazuri, sarcina reînoiește organismul femei.

 

Mitul 6: Că copii concepuți de tați sub 20 pot avea un sistem imunitar extrem de sensibil

Acest mit a apărut nu de mult. În vremurile biblice se căsătorea la 13 ani, și majoritatea copiilor erau concepuți de tați sub 20 de ani și majoritatea erau sănătoși. Aceste idei că copii concepuți de tați sub 20 de ani vor fi nesănăsoși sunt doar pentru a speria tinerii de la activitatea sexuală.

 

Mitul 7: Sarcini planificate

Se zice că femeile înainte de a rămâne însărcinate ar trebuii să facă analizele medicale și să ea vitamine prenatale ca să se asigure ca copiilul să fie săsătos, și copii din sarcini accidentale au un risc uriaș de a fi nesănătoși. Încă un mit de a speria femeile de la activitatea sexuală și a o convinge să compere vitamine prenatale, desigur analizele medicale și vitaminele prenatale nu strică, dar nu sunt o necesitate. Copii pot fi sănătoși îndiferent dacă sunt născuți din sarcini planificate sau nu.

 

Mitul 8: Femeile gravide trebuie să stea că mai departe de animale

De fapt aceste lucru este doar pe jumătate adevărat, defapt căinii reprezintă doar riscuri minime pentru gravide, nu este nimic nesănătoase ca femeile gravide să aibă în apropiere căini, că timp ei nu sar pe ea, nu îl zgării-u, nu o fac să se îpedice și gravida spală pe mâini după le mângâie.

 

Că despre pisici, pisiciile pot reprezinta risc de infectare cu toxoplasmoză pentru gravide, dar nu direct. Toxoplasmoză este transmis la oameni prin contactul cu fecalele de pisică contaminată. Toxoplasmoza poate cauza malformații și cear avort. Cu toate acestea femeile au mai multe sa se infecteze cu toxoplasmosă prin consumul de carne neafeartă bine decăt de la pisici.